Foto: Freepik

Top 5 prednosti čišćenja doma parnim čistačem za vlasnike kućnih ljubimaca

Vlasnici kućnih ljubimaca imaju puno posla u održavanju doma čistim. Srećom, postoji praktično, zdravo i funkcionalno rješenje. Riječ je o parnom čistaču  koji omogućuje da brzo i učinkovito očistite i dezinficirate površine u kuhinji, kupaonici, dnevnom boravku, terasi, automobilu… 

Pritom vam neće trebati dodatna sredstva za čišćenje jer parni čistači koriste za čišćenje samo običnu vodu. Ako imate kućne ljubimce, znate i sami koliko je važno da dom ne zagađujete kemikalijama i ugrožavate njihovo, ali i vaše zdravlje. Nastavite čitati i doznajte sve o ovom funkcionalnom uređaju te kako ga koristiti.

Kako radi parni čistač

U spremnik uređaja potrebno je natočiti vodu koju parni čistač zagrije na vrlo visoku temperaturu. U tom procesu nastaje suha para koja pod snažnim pritiskom izlazi iz parnog čistača te u kontaktu s hladnom površinom brzo i učinkovito potiskuje prljavštinu i alergene. 

Sve što vam na kraju preostaje jest obrisati očišćenu površinu suhom krpom te uživati u čistom i blistavom domu.

Parni čistač često dolazi s velikim brojem nastavaka kako biste lakše, brže i učinkovitije očistili različite površine. Odličan je dodatak svakom domu, a najveće koristi od njega imaju osobe koje pate od alergija i astme, kao i obitelji s djecom i kućnim ljubimcima.

Prednosti čišćenja parnim čistačem za vlasnike kućnih ljubimaca

Čišćenje doma parnim čistačem ima brojne prednosti za vlasnike kućnih ljubimaca. Imate li i vi krznenog prijatelja, evo zašto biste svoj dom trebali čistiti čistačem na paru.

1. Čišćenje je brže, jednostavnije i temeljitije

Korištenje parnog čistača drastično će smanjiti vrijeme koje provedete u čišćenju svojeg doma. Umjesto korištenja velike količine vode, sredstva za čišćenje i fizičkog napora da biste uklonili tvrdokorne mrlje, uređaj će očistiti površinu u nekoliko polaganih poteza.

Ovo vrijedi čak i za tkanine poput krevetića za spavanje, penjalice ili tepiha – budući da parni čistač koristi suhu paru koja ima vrlo nizak udio vlage, tkanina će se brzo osušiti i biti spremna za korištenje.

2. Eliminira neugodne mirise

Osim što učinkovito uklanja vidljive nečistoće, čišćenje parom također pomaže u eliminaciji neugodnih mirisa.

Visoka temperatura pare neutralizira mirise koji se zadržavaju na tepisima, tapeciranom namještaju, sjedalima u automobilu, kutiji za pijesak, transporteru i ostalim površinama bez da ih pritom maskira drugim jakim mirisima koji se često nalaze u uobičajenim sredstvima za čišćenje.

3. Dezinficira površine

Foto: Freepik

Para iz parnog čistača doseže jako visoke temperature – obično između 120 °C i 180 °C, što je čini izuzetno učinkovitom u dezinficiranju površina. Bez problema uklanja bakterije, viruse, mikroorganizme i razne druge štetočine koje mogu naštetiti zdravlju vašeg kućnog ljubimca, ali i ljudi.

Dezinfekcija je trenutačna pa površinu možete koristiti odmah nakon čišćenja, a budući da pritom ne morate koristiti alkohol i druge potencijalno opasne spojeve, vaši kućni ljubimci i ukućani bit će u potpunosti sigurni.

4. Smanjuje količinu alergena

Kućni ljubimci mogu patiti od alergija slično kao i ljudi, a prašina, grinje, pelud i plijesan među najčešćim su krivcima. Zato je nužno održavati higijenu doma kako biste olakšali zdravstvene tegobe životinje i pružili joj sigurno okruženje, a parni čistač odličan je alat u borbi protiv alergena.

Imate li člana obitelji koji je osjetljiv na dlake i prhut životinja, redovito i temeljito čišćenje površina parnim čistačem pomoći će u držanju simptoma alergije pod kontrolom jer ćete njime brzo i lako ukloniti alergene prije nego imaju priliku skupiti se u većim količinama.

Parni čistači naročito su učinkoviti kada ih u čišćenju doma kombinirate s usisavačem koji ima HEPA filter. Usisavač će ukloniti 99.97 % sitnih čestica nečistoća i alergena, što omogućuje parnom čistaču da dopre dublje u materijal i dubinski ga očisti.

5. Sigurnije je od korištenja sredstava za čišćenje

Prosječno kućanstvo godišnje potroši oko 30 boca sredstava za čišćenje, što je jako velika količina opasnih kemikalija s kojima ste vi i vaša životinja u kontaktu.

Mnoga sredstva za čišćenje sadrže štetne sastojke koji mogu iritirati kožu, oči, nos i grlo ljudi – ali i životinja. Također mogu biti otrovne ako ih životinja proguta, čak i kada se radi o malim dozama. Dovoljan je tek trenutak nepažnje da znatiželjna njuška udahne ili proguta štetnu tvar.

Jedini sastojak koji vam treba za čišćenje parnim čistačem jest voda – samo se pobrinite da se vaš ljubimac drži podalje od vruće pare dok čistite.

Zaključak

Parni čistač brzo i učinkovito uklanja neugodne mirise, alergene i nečistoće te dezinficira bez korištenja potencijalno štetnih kemikalija. To ga čini neprocjenjivim alatom za održavanje higijene doma i stvaranje zdravog i sigurnog okruženja za obitelji i njihove krznene prijatelje.

Izjava o odricanju odgovornosti: Informacije sadržane na ovoj internet stranici namijenjene su isključivo općem znanju i nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet ili liječenje za specifična zdravstvena stanja. Posavjetujte se s pružateljem zdravstvenih usluga u vezi bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s vašim stanjem!