Kako pomoći muškarcu da mu se digne? 7 provjerenih savjeta
Shutterstock

Kako pomoći muškarcu da mu se digne? 7 provjerenih savjeta

Često se muškarci susreću s problemom erektilne disfunkcije. To može biti frustrirajuće i utjecati na samopouzdanje. No, postoje načini kako pomoći u toj situaciji.

Razgovor, razumijevanje i nježan pristup ključni su za rješavanje problema s erekcijom. Izbjegavanje stresa, opuštanje i stvaranje ugodne atmosfere mogu značajno pomoći. Prirodni pripravci za poboljšanje potencije također mogu biti korisni. Ako problemi potraju, važno je posjetiti liječnika.

Problemi s erekcijom mogu imati različite uzroke – od psiholoških do fizičkih. Alkohol, umor i stres često negativno utječu na seksualnu funkciju. Zdravije životne navike i komunikacija s partnerom prvi su koraci prema rješenju.

1. Zavodljivo donje rublje

Seksi donje rublje
Shutterstock

Zavodljivo donje rublje može biti moćan alat za poticanje intimnosti. Ono stvara vizualnu stimulaciju koja može pomoći muškarcu da se uzbudi.

Žene mogu iznenaditi partnera tako što će obući posebno donje rublje. Crvena boja često se smatra vrlo privlačnom. Čipka i saten također mogu biti vrlo zavodljivi materijali.

Neke ideje za zavodljivo donje rublje:

  • Prozirni grudnjak s čipkom
  • Tange ili gaćice s izrezima
  • Korzet ili bustier
  • Halteri s čarapama
  • Babydoll spavaćica

Važno je odabrati nešto u čemu se osjećate ugodno i samopouzdano. Samopouzdanje je ključno za zavođenje.

Možete napraviti mali “performans” za partnera. Obucite ogrtač preko donjeg rublja i polako ga skinite kad on to najmanje očekuje. To može biti vrlo uzbudljivo. Razmislite i o plesu u krilu.

Ne zaboravite da donje rublje nije samo za posebne prilike. Nošenje seksi donjeg rublja u svakodnevnom životu može potaknuti uzbuđenje i spontanost.

2. Tablete za potenciju

Tablete za potenciju postale su popularan način rješavanja problema s erektilnom disfunkcijom kod muškaraca. Ove tablete djeluju tako da potiču bolju cirkulaciju krvi u tijelu, posebno u području genitalija.

Najpoznatije tablete za potenciju su inhibitori fosfodiesteraze tipa 5 (PDE5). One povećavaju količinu dušikovog oksida u tijelu, što pomaže u širenju krvnih žila i poboljšanju protoka krvi.

Evo kratkog pregleda popularnih tableta za potenciju:

  • Sildenafil (Viagra)
  • Tadalafil (Cialis)
  • Vardenafil (Levitra)

Važno je napomenuti da ove tablete nisu namijenjene svakodnevnoj upotrebi. Njihovo korištenje treba biti pod nadzorom liječnika, jer mogu imati nuspojave i interakcije s drugim lijekovima.

Prije uzimanja tableta za potenciju, muškarci bi trebali razgovarati sa svojim liječnikom. To je posebno važno za one koji uzimaju druge lijekove ili imaju zdravstvene probleme poput srčanih bolesti.

Tablete za potenciju mogu biti učinkovite, ali nisu jedino rješenje. Zdrav način života, uključujući redovitu tjelovježbu i pravilnu prehranu, također može pomoći u poboljšanju erektilne funkcije.

3. Oralni seks

Oralni seks
Shutterstock

Oralni seks može biti sjajan način za poticanje erekcije kod muškarca. Ova intimna aktivnost stimulira osjetljiva područja penisa, što često dovodi do brze i snažne reakcije.

Žene koje žele pomoći partneru da postigne erekciju mogu koristiti različite tehnike oralnog seksa. Laganim lizanjem i sisanjem glavića penisa stvara se intenzivan osjećaj. Korištenje jezika duž cijele dužine penisa također može biti vrlo uzbudljivo.

Važno je komunicirati s partnerom o tome što mu se sviđa. Neki muškarci preferiraju nježnije dodire, dok drugi vole intenzivniju stimulaciju. Eksperimentiranje s različitim brzinama i pritiscima pomoći će otkriti što najbolje djeluje.

Oralni seks ne mora uvijek voditi do orgazma. Ponekad je dovoljno koristiti ga kao predigru za postizanje erekcije prije penetrativnog seksa. Ključno je uživati u procesu bez pritiska na postizanje određenog cilja.

Sigurnost i higijena su bitni. Partneri bi trebali razgovarati o eventualnim zdravstvenim problemima prije upuštanja u oralni seks. Korištenje zubnih brana ili kondoma može smanjiti rizik od prijenosa infekcija.

4. Dobar položaj

Odabir pravog položaja može biti ključan za postizanje i održavanje erekcije. Neki položaji omogućuju bolji protok krvi u penis, što pomaže u postizanju čvrstoće.

Stojeći položaj je odličan izbor. Muškarac stoji, a partnerica se naslanja na zid ili stol. Ovaj položaj potiče cirkulaciju i može pomoći u održavanju erekcije.

Položaj “žena odozgo” također može biti koristan. Muškarac leži na leđima, a partnerica sjedi na njemu. To smanjuje pritisak na muškarca i omogućuje mu opuštenije uživanje.

“Pas” položaj je još jedna dobra opcija. Muškarac kleči iza partnerice. Ovaj položaj omogućuje dublju penetraciju i stimulaciju, što može pojačati uzbuđenje i erekciju.

Eksperimentiranje s različitim položajima može biti zabavno i korisno. Važno je pronaći one koji odgovaraju oboma partnerima i pružaju ugodu. Komunikacija je ključna – razgovarajte o tome što vam odgovara.

Zapamtite, nema univerzalnog rješenja. Ono što funkcionira za jednog muškarca, možda neće za drugog. Budite otvoreni za isprobavanje novih stvari i strpljivi u procesu otkrivanja što vam najbolje odgovara.

5. Sex igračke

Seks igračke
Shutterstock

Sex igračke mogu biti zabavan i uzbudljiv dodatak ljubavnom životu. One pomažu u stimulaciji i mogu povećati užitak tijekom intimnih trenutaka. Postoji širok izbor igračaka za muškarce koje mogu pomoći u postizanju i održavanju erekcije.

Prstenovi za penis su popularan izbor. Stavljaju se na bazu penisa i pomažu zadržati krv, što rezultira čvršćom i dugotrajnijom erekcijom. Dolaze u različitim materijalima i veličinama.

Masturbatori poput Fleshlight i Tenga proizvoda simuliraju osjećaj penetracije. Mogu se koristiti samostalno ili s partnerom za dodatnu stimulaciju. Neki modeli imaju i vibracijske funkcije za intenzivniji doživljaj.

Pumpe za penis stvaraju vakuum koji potiče dotok krvi u penis. Redovita upotreba može privremeno povećati veličinu i tvrdoću erekcije. Važno je slijediti upute za sigurnu upotrebu.

Za one koji žele istražiti nove senzacije, prostata stimulatori mogu pružiti intenzivne orgazme. Dizajnirani su za unutarnju upotrebu i ciljaju na osjetljivu prostatnu žlijezdu.

Kod odabira sex igračaka, bitno je izabrati proizvode od kvalitetnih i sigurnih materijala. Uvijek ih temeljito očistite prije i nakon upotrebe. Eksperimentiranje s igračkama može biti zabavno, ali važno je slušati svoje tijelo i ne pretjerivati.

6. Prljave riječi

Mnogi parovi vole koristiti “prljave riječi” tijekom intimnih trenutaka. To može biti zabavno i uzbudljivo. No, važno je biti pažljiv.

Evo nekoliko savjeta za korištenje seksi govora:

  • Počnite polako i nježno
  • Pitajte partnera što mu se sviđa
  • Koristite riječi koje vas oboje pale
  • Budite iskreni i prirodni

Neki muškarci vole čuti konkretne komplimente o svom tijelu. Drugi preferiraju opise onoga što želite raditi s njima. Eksperimentirajte i vidite što djeluje.

Pazite da ne pretjerate. Prljavi govor treba biti zabavan, ne neugodan. Ako se osjećate nelagodno, prestanite.

Zapamtite, komunikacija je ključna. Razgovarajte s partnerom o granicama i željama. Tako ćete oboje uživati.

7. Iznenadite ga

Pole dance
Shutterstock

Iznenađenja mogu biti sjajan način da osvježite vezu i potaknete strast. Spontanost je ključna za održavanje iskre u spavaćoj sobi. Evo nekoliko ideja kako iznenaditi partnera:

Pripremite romantičnu večeru kod kuće. Postavite stol svijećama, pustite laganu glazbu i kuhajte njegovo omiljeno jelo. Atmosfera može potaknuti intimnost.

Obucite nešto izazovno. Nova seksi odjeća ili donje rublje može brzo privući njegovu pažnju. Neka to bude nešto što inače ne nosite.

Iznenadite ga neočekivanim poljupcem ili dodirom. Spontani znakovi naklonosti tijekom dana mogu zagrijati atmosferu za kasnije.

Pošaljite mu zavodljivu poruku dok je na poslu. Nagovijestite svoje planove za večer i potaknite njegovo uzbuđenje.

Rezervirajte vikend iznenađenja u obližnjem hotelu ili apartmanu. Promjena okoline može osvježiti strast.

Isprobajte novu pozu ili tehniku u krevetu. Istraživanje novih načina intimnosti može biti uzbudljivo za oboje.

Izjava o odricanju odgovornosti: Informacije sadržane na ovoj internet stranici namijenjene su isključivo općem znanju i nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet ili liječenje za specifična zdravstvena stanja. Posavjetujte se s pružateljem zdravstvenih usluga u vezi bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s vašim stanjem!